3 D tervezésű láthatatlan fogszabályozó 
(Maestro 3D Dental Studio V5)
– 40 éves kor felett is javasolt

A láthatatlan fogszabályozó előnyei:

 • Gyors: A kezelés hossza lényegesen rövidebb, mint más, hagyományos fogszabályozó készülékeké. Egyes esetekben a kezelés időtartama akár a felére is csökkenthető!
 • Fájdalommentes: Vannak páciensek, akik éreznek enyhe feszítő nyomást. Ez teljesen normális, csak azt jelzi, hogy a fogak fokozatosan mozdulnak.
 • Kiszámítható: A személyre szabott virtuális fogmozgatási tervben előre meghatározható a kezelés hossza, költsége.
 • Diszkrét: A sínek tökéletesen átlátszóak, teljes terjedelmükkel takarják a fogat, így azok a laikus szem számára láthatatlanok. Kinézetünket tekintve nem okoznak semmiféle kellemetlenséget.
 • Higiénikus: Nagy előnye, hogy könnyen tisztítható. Az étkezések, színes italok fogyasztása alkalmával kivehető. A fogmosás után könnyedén visszahelyezhető.
 • Nem befolyásolja a hétköznapokat: A kezelés időtartama alatt Ön nyugodtan dolgozhat, sportolhat, szórakozhat, étkezhet, nem okoz semmiféle kényelmetlenséget.
 • Kényelmes: Nem zavar a beszédben, sem az étkezésben. A sínek felülete sima, nem türemkedik ki szájban, maximálisan a fogsorhoz illeszkedik, ezért nem sérti fel a nyelvet és a belső ajkakat.
 • Ár-Érték arányban a legjobb
 • Egyszerű és hatékony

Kik számára ajánlott?

A láthatatlan fogszabályozót minden korosztály igényeinek kielégítésére fejlesztették ki. Így amennyiben a csontállomány lehetővé teszi, akár idős korban is alkalmazható! Mivel a láthatatlan fogszabályozó a kivehető készülékek közé tartozik, a páciensek részéről komolyabb együttműködés és fegyelem szükséges a siker eléréséhez, így a kiváló szájhigiénia fenntartása, a fegyelmezett hordás és a rendszeres kontrollokon való részvétel (havonta 1 javasolt).

Költségek

Tisztában vagyunk azzal, hogy az ár nagyon fontos tényező a döntéshozatal során. A láthatatlan fogszabályozóval Ön biztos lehet benne, hogy a lehető legjobb ár-érték arányú fogszabályozó kezeléshez jut hozzá! A láthatatlan fogszabályozó kezeléssel járó költség az egyedi esettől függ, tehát a páciens által fizetett árat befolyásolja a kezelés hosszúsága és bonyolultsága (általában 5-6 sín, extrém esetben 10-20 sín is szükséges lehet). Ezáltal Ön nem csak egy minőségi terméket vásárol meg, hanem ár érték arányban is a legjobbat. Egy sín ára 45.000 Ft. 

A kezelés


A páciens az új innovációnak köszönhetően a precíziós 3D tervezés és gyártás segítségével maximális pontossággal a fogakra illeszthető, láthatatlan sínt kap. Egy szoftver segítségével, pontos és precíz számításokkal megállapítjuk, hogy milyen változásra és milyen eredményre számíthat a láthatatlan fogszabályozás végeztével, melyhez az ingyenes konzultáció során csak egy lenyomatot kell vennünk az ön fogsoráról.  A virtuális fogmozgatási terv elkészülte után (kb. 2 nap) megtekinthető milyen eredmény érhető el személyre szabottan az Ön fogsoránál, így pontosan tervezhető a kezelés időtartama és költsége is. A kényelmes viselés érdekében fogszabályozók sorozatának segítségével szabályozza a fogsort (általában 5-6 sín, extrém esetben 10-20 sín is szükséges lehet). A kezelések időtartama változó. A könnyebb esetek pár hónap alatt kezelhetőek, közepes esetek 6-9 hónap alatt, de vannak bonyolult esetek is, amikhez akár 12 hónap vagy több szükséges.

 • 1. Lépés: Ingyenes konzultáció + OP készítés, lenyomat vétel és tervezési díj 40.000 Ft.
 • 2. Lépés: 2 nap múlva árajánlat és kezelési terv tájékoztatása E-mail-ben. Ha az ajánlatot a páciens elfogadja, időpont egyeztetése árajánlat aláírásához, előleg megfizetéséhez. 
 • 3. Lépés: 10 naptári nap múlva átadás (összes sín átadása a véglegesig)
 • 4. Lépés: Havonta 1 kontroll javasolt

Milyen gyakran kell viselni őket?

A kívánt eredmény eléréséhez napi 22 óra viselés szükséges. Két hét viselés után kell váltani a következő fogszabályozóra. Használatát csak az étkezés időtartamára kell megszakítani, akkor csak egyszerűen vegye ki és fogmosás után rakja vissza.

Miből készül a fogszabályozó?

Láthatatlan fogszabályozóink német gyártmányú, erős, orvosi minőségű thermoplastic anyagból készülnek. Személyre szabott fogszabályozóink technológiailag és esztétikailag is a legmagasabb minőséget képviselik.

Milyen fogászati eltérések esetében használható a láthatatlan fogszabályozó?

A láthatatlan fogszabályozó rendeltetése nagyon sokoldalú, a kisebb fogmozgatásoktól kezdve a bonyolultabb esetekig bezárólag segítünk, hogy Ön elégedett legyen új mosolyával. Ismertetünk egy pár kategóriát, amik a láthatatlan fogszabályozó használatával orvosolhatóak.

 • Diasztéma: A fogászatban azt az állapotot jelöli, amikor jellemzően a két felső nagymetsző között hézag van, nagy a kettő fog közötti távolság.
 • Fogtorlódás: Zsúfoltan elhelyezkedő, egymást fedő, egymásra lapuló fogak, jellemzően a front fogak területén.
 • Mélyharapás: Mélyharapásról akkor beszélünk, ha a felsőmetszőfogak éle 2-3 mm-nél nagyobb mértékben fedi az alsó metszőfogakat. Súlyos esetben az alsó metszőfogak felső éle beleér a felső metszőfogak mögötti ínyszélbe vagy a szájpadlásba. Súlyos esetek ezzel a készülékkel nem orvosolhatók.
 • Progénia: Túlnövekedett állkapocs. Az alsó frontális fogak rázárnak a felső frontális fogakra. Az esztétikai hátrányon kívül rágási, hangképzési nehézségekkel is járhat.
 • Keresztharapás: Keresztharapásnak nevezzük, amikor az alsó fogak a felső fogak elé zárnak. Keresztharapás jelentkezhet a fogsor első és hátsó részén, de érinthet egy-egy fogat is.


Ready to smile?